Фиорентина на крачка от историческо класиране на 1/8-финалите

20:30
Фиорентина на крачка от историческо класиране на 1/8-финалите
Отборът на Фиорентина приема френския Лион в среща от 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе във вторник от 21:45 часа българско време на стадион "Артемио Франки". В другия мач от група "Е" на турнира, отборът на Дебрецен е домакин на Ливърпул.

Виола има всички шансове да се класира за елиминационната фаза на Шампионска лига, но остават два мача, в който съставът на Чезаре Прандели трябва да се докаже срещу силни противници в лицето на Лион и Ливърпул. След победата си над английския тим във Флоренция и слабото представяне на "червените" срещу Лион, сега Фиорентина има актив от 9 точки, на цели пет пред Ливърпул. Победа над Лион би означавало директно класиране на "виолетовите" на 1/8-финалите. Равенство обаче, ще остави вратичка на Стивън Джерард и компания. Ако Пуул очаквано победи Дебрецен в Унгария, ще търси успех с повече от два гола на "Анфийлд" срещу Фиорентина, за да участва в елиминационната фаза на турнира. Ако пък Фиорентина падне от Лион, то каквато и победа да постигне Ливърпул в Англия срещу "виолетовите" ще го класира напред.

На вратата на Фиорентина за домакинството на Лион Чезаре Прандели ще заложи на Себастиан Фрей. Пред него ще действа защитната формация Джанлука Комото, Дарио Дайнели, Чезаре Натали и Мануел Паскуал. В средната линия Рикардо Монтоливо се завръща, след като пропусна домакинската загуба в Серия "А" от Парма с 2:3 през миналия уикенд. Черногорският вундеркинд Стеван Йоветич пък най-вероятно ще бъде на линия за двубоя и ще действа зад единствения изнесен напред чист нападател Алберто Джилардино.Колебливата форма на Ла Виола от последните мачове в Серия "А", където отборът заема 6-о място в класирането, може да се пренесе и в Шампионска лига точно, когато отборът няма право на грешка. Фиорентина е на една победа от първото си класира в елиминационната фаза на най-престижния клубен турнир, но дали Лион и Ливърпул ще позволят това да се случи?

Треньорът на Олимпик Лион Клод Пюел има доста кадрови проблеми и заради това включи в групата от 20 футболисти за гостуването на Фиорентина няколко млади играчи, които по принцип не взимат участие във важните за тима срещи. Френският дефанзивен халф Жереми Туалан е от големите отсъстващи за този мач. Полузащитникът Максим Гоналонс също пропуска двубоя на "Артемио Франки". В защитата проблемите са свързани с контузиите на Франсоа Клерк и Антони Ривейер, като и двамата пропускат мача. Матьо Бодмер и Андерсон Клебер Бералдо са под въпрос. В игра се завръща възстановения Али Сисоко. На вратата за Лион ще започне Уго Лорис, а пред него Ламин Гасана, Крис, Жан-Ален Бумсонг и Али Сисоко. В халфовата линия на френския тим ще оперират Ким Калстрьом, Миралем ПяничМарио Сантана и Цезар Делгадо, а атаката ще бъде водена от Сидни Гову и Лисандро Лопес.

Прогноза: И двата отбора се нуждаят от точки, но като че ли този мач е по-важен тима на Фиорентина. При евентуална победа на "виолетовите" те ще оглавят класирането в група "Е" и ще си гарантират участие на 1/8-финалите. Предвид и кадровите проблеми в защитата на Лион, логично е този двубой да излезе 1-ца. Резултат 1:0.

Фиорентина - Лион, стадион "Артемио Франки", 21:45 часа

Главен съдия: Олегарио Бенкуаренса (Португалия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cris_7
24.11.2009 20:48

Дано да победят и да се класират ,а Ливърпул да не се! *devil*

AmonRaa
23.11.2009 22:18

*joking* А може на тези 1/18 финали да дебютира и нападателят Туалан *lol*

Dido_Man_U
23.11.2009 22:11

дам едва ли НЯКОЙ отбор ще достигне 1/18 финалите *lol* *lol*